Llistat de les preguntes més freqüents. [FAQS]

Consultes sobre la plataforma

La Plataforma de Simbiosi Industrial de Catalunya, promoguda per l'Agència de Residus de Catalunya, ofereix una solució innovadora per facilitar l’intercanvi de productes, recursos, subproductes, residus i serveis per a impulsar la simbiosi industrial. Aquesta plataforma virtual connecta empreses i entitats i permet la realització de transaccions econòmiques o d’intercanvi de materials, fomentant així la recuperació, el reciclatge i la reintroducció de residus i subproductes a les cadenes productives.

Per a poder fer ús de la Plataforma, cal enregistrar-se a la mateixa. El procés de registre es duu a terme mitjançant el formulari disponible a www.simbiosiindustrial.cat. Un cop registrats a la Plataforma, els usuaris obtenen un nom d'usuari i una contrasenya que poden utilitzar per accedir a la plataforma web i gestionar el seu perfil, anunci i comunicacions amb altres usuaris.

Donar-se d'alta >>

La Plataforma de Simbiosi Industrial de Catalunya opera facilitant la publicació d'anuncis d'ofertes i demandes de productes, recursos, subproductes, residus i serveis, accessibles per a qualsevol interessat en anunciar o sol·licitar informació. Aquest sistema garanteix la confidencialitat, ja que únicament la plataforma coneix les identitats de l'anunciant i de l'interessat en la informació, sense publicar les seves dades de contacte. Només quan emergeix una oportunitat de transacció, l'interessat pot sol·licitar les dades de contacte de l'anunciant per establir una comunicació directa, verificar identitats i dur a terme la transacció.

A la Plataforma de Simbiosi Industrial de Catalunya es poden trobar diverses tipologies de material, incloent-hi ofertes i demandes d’envasos, mobiliari i altres objectes, resta d'estoc, residus, maquinària, recanvis, peces i parts, i productes destinats a potencials receptors empresarials, tant siguin aquests materials l'objecte principal o secundari de la producció, sempre i quant es respecti la normativa aplicable en matèria de residus.

Ajuda sobre residus

Les condicions perquè una substància o objecte resultant d'un procés de producció, l’objectiu del qual no és la producció d’aquesta substància o objecte, pugui ser considerada com un subproducte i no com un residu, són les següents:

  • Que es tingui la seguretat que la substància o objecte serà utilitzat ulteriorment,
  • que la substància o objecte es pugui utilitzar directament sense haver de sotmetre’s a una transformació ulterior diferent de la pràctica industrial habitual,
  • que la substància o objecte es produeixi com a part integrant d'un procés de producció, i
  • que l'ús ulterior compleixi tots els requisits pertinents relatius als productes així com a la protecció de la salut humana i del medi ambient, sense que la substància produeixi impactes generals adversos per a la salut humana o el medi ambient.

Les empreses productora i receptora del residu, quan aquest es generi en una instal·lació ubicada a Catalunya, hauran d'adjuntar sol·licitud conjunta del productor i del receptor del residu, que inclou una memòria explicativa adreçada al director de l'Agència de Residus de Catalunya.

https://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/valoritzacio_reciclatge/reciclatge_a_la_industria/subproductes/tramit_per_a_la_gestio_dun_residu_com_a_subproducte/index.html

En el cas d’existir Ordre ministerial de subproducte a nivell estatal, s’haurà d’estar al règim de comunicació que aquesta estableixi i al Procediment estatal de declaració de subproducte.

https://www.miteco.gob.es/ca/calidad-y-evaluacion-ambiental/temas/prevencion-y-gestion-residuos/comision-coordinacion/procedimiento-evaluacion-subproducto.html

Enviant dades