ResIdea és un projecte innovador dels Programes de Formació i Inserció (PFI) del Departament d’Educació que combina creativitat i economia circular per donar una segona vida als materials excedents de les empreses. Dirigit a alumnat, professorat PFI i voluntariat, aquest programa fomenta la conscienciació ambiental i el desenvolupament personal i professional de joves d’entre 16 i 21 anys.
La iniciativa posa en pràctica la metodologia de Design Thinking, convidant l’alumnat a reflexionar sobre l’impacte de l’economia lineal i a transformar residus com plàstics, tèxtils i fusta en productes útils i creatius. A més, ResIdea treballa en alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), contribuint a un triple impacte: ambiental, social i econòmic.
Els seus objectius inclouen conscienciar sobre la cura del planeta, trencar estereotips sobre el col·lectiu PFI i destacar el potencial professional de la sostenibilitat. Per assolir aquests fins, ResIdea ha dut a terme múltiples tallers i accions de circularitat, com la creació de sabons amb oli reciclat, la gestió de plàstics o la transformació de caixes de fusta i altres materials en desús en productes innovadors.
El passat 28 de maig, ResIdea va celebrar la seva jornada de cloenda, reunint més de 200 alumnes i 23 docents de 10 centres educatius de Catalunya. En aquest esdeveniment, l’alumnat va exposar els projectes desenvolupats durant el curs, demostrant com la creativitat i l’economia circular poden convertir residus en solucions innovadores i amb valor social.
Enviant dades